Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Румяна Ченалова, която е била от трите страни -

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgРумяна Ченалова, която е била от трите страни -
Коментари Харесай

Румяна Ченалова: Журналистите, които задават най-много въпроси, страдат най-много - уволнявани, местени

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Румяна Ченалова, която е била от трите страни - арбитър, прокурор и юрист, разяснява в студиото на предаването " Крум Савов Live " в телевизия " 7/8 " последните събития, свързани с побоя над Слави Ангелов и гибелта на Милен Цветков, който почина в злополука.

" Аз нямам доста информация по този проблем, само че това, което се случва с поредност от публицисти, е много притеснително. Хубаво е, че са открити, може би, причинителите на Слави Ангелов, само че по този начин или другояче към момента не са открити тези, които пребиха съвсем до гибел Огнян Стефанов, също по този начин Люба Кулезич, Стоян Тончев, Анна Заркова. Добре е, че са открити причинителите на един от публицистите, само че не е добре, че за останалите не е получена още правдивост ", сподели тя.

" Това, което се вижда на записите от злополуката с Милен Цветков, е извънредно. Какво вършат страната и нейните институции по отношение на тези многочислени убийства по пътищата, загиването на доста хора, в това число млади и, не на последно място, тематиката с опиатите. На един от последните брифинги Борисов бе запитан за Цветков, защото мълча дълго. Той отговори малко: " Ние би трябвало да се замислим оттук насетне за световната картина и аргументите, които доведоха до тук ". Аз бих го питала Борисов дали си спомня, че един публицист - Турлаков, му беше изпратил писмо след извършена анкета в 50 учебни заведения, при която анкета беше открито, че учениците, и то в относително дребни класове, използват редовно амфетамини и други опиати. Той му написа предложение да се вършат проби ", сподели тя.

Тук водещият Крум Савов разяснява, че " подобен тест би трябвало и в Народното събрание, тъй като и за там съм чувал ".

" Темата с опиатите е извънредно значима и страната не поставя нужните грижи за това. Нека почнем с делата - те са против дребни дилъри главно, такива, които популяризират на самите ползватели на опиати. Наказания се постановат най-вече на употребяващи и на дребни дилъри с по една доза хванати. Те са наказани неведнъж и стават рецидивисти. Но истината е, че аз най-малко не съм чула, да има съществени следствия на контрабанда и произвеждане на опиати. Чуваме непрекъснато тази мантра за великите ни достижения в битката с контрабандата. Нашият министър председател все го повтаря пред разнообразни водачи. Но контрабанда може да има и на наркотични субстанции. Кой е осъден, къде са наказаните? Големите имена още не сме ги чули. 

Искам да напомня една от секретните грами на американското посолство, когато дипломат Байрън в един извънредно обстоен отчет, който е може би единствената грама, която е доказана на всички равнища - и от секретаря на посолството, и от посланика, и от останалите, и от разузнаването, в която той категорично показва, че нашият министър председател преди време се е занимавал и е било открито, че той се занимава с търговия с амфетамини. И аз запитвам - коя от съответните български прокуратури изиска тези данни, коя направи инспекция, коя потърси отговорност на американския дипломат, в случай че това не е правилно. Защо господин Борисов не осъди американския дипломат за това, че е популяризирал такива данни, в случай че те не са правилни. Това са извънредно съществени обвинявания. Такъв факт е задоволителен самичък по себе си, защото е представена от съществени източници, подобен факт ни кара да се съмняваме. И никой от тези, които са оправомощени по силата на закона, не поставя никакви старания да ни разубеди или да разплете това кълбо. Защото българите към този момент започнахме да задаваме въпроси. Дълго време ние мълчахме. Първи сте вие публицистите, само че за жалост тези, които задават най-вече въпроси, страдат най-вече - уволнявани, местени. Аз не мога да отида на брифинга и да запитвам " Г-н Горанов, какъв брой пари има в този запас? ", " Защо ББР ще подсигурява и подкрепя главно едрия бизнес? ", " Защо в първите описи се подкрепят огромните хотелиери и ресторантьори, а не дребния бизнес, който умира? ". Те са изумени, че се задават такива въпроси. Когато въпросът е сериозен, и отговорът е рисков, той се трансферира на различен или се споделя " идващ въпрос " или " към този момент отговорих ". Това е тактичност на държание, която е ясна за всеки ", сподели още Ченалова. 

" Много е внимателно и доста е мъчно да се направи квалификацията на едно действие. Аз мисля, че прокуратурата предприе такива дейности да повдигне такова обвиняване за доста тежко закононарушение в известна степен и под въздействие и напън на публичното мнение. Но на процедура границата сред съществуването на предумисъл и несъобразителност е доста тънка. Доказването на това какво се е случило в главата на причинителя, е мъчно, защото всеки един причинител се пробва да облекчи ситуацията. Косвените доказателства в тази ситуация са - първо скоростта, по силата на удара ще се откри скоростта. Твърди се, че е 140 даже и четох материали, че е 160 км/ч. Ще се откри дали тази скорост е била увеличена директно преди удара, дали е спирал на предходни светофари по пътя. За да се откри, тъй като вижте какъв брой е внимателно - в случай че той е нараснал скоростта директно преди удара, приказва за директна предумисъл, само че той в случай че по този начин си е карал, се приказва за друга тематика на виновността. Аз съм обезпокоена за това, което ще се случи, откакто разбрах, че в кръвта му, са наремени четири типа опиати. Трябва да се види по какъв начин и по кое време ги е взел, до какво водят, по какъв начин си взаимодействат. Тази висока скорост може да приказва както за директен предумисъл - да е желал да убие индивида, който е в колата, дали е знаел, че е Милен Цветков или не, само че може да приказва за некадърност да се управлява. За това споделям, че точно това ме безпокои. Не знам какви ще бъдат отговорите на тези експертизи. Те ще предопределят осъзнаването на въпрос - съзнавал ли е той дейностите и оттова нататък ще се направи извод за формата на виновност. Нека не забравяме какъв брой такива каузи бяха прекратени, в това число на Московски ", сподели тя.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Ко
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР